Het Deutsche Glasmalerei-Museum Linnich

Tentoonstellingen & Musea

...is het enige museum voorvlakglasschilderkunst in Duitsland

Op ongeveer 1400 vierkante meter wordt geschiedenis en techniek van glas-in-lood vanaf het begin in de middeleeuwen tot heden getoond. Het museum verzamelt, onderzoekt en brengt een artistieke beeldtaal over die toekomstgerichte impulsen heeft gegeven aan het modernisme. De focus van de collectie ligt op de glas-in-lood schilderijen uit de 20e en 21e eeuw. De werken van belangrijke glasschilders nodigen u voor een ontdekkingstocht door kleur en licht uit. Talrijke workshops en evenementen brengen de kunst van glas over voor kinderen, jongeren en volwassenen van alle leeftijden.

Hoogtepunten van een stralende kunst

Bij deze gelegenheid toont het Duitse glas-in-loodmuseum hoogtepunten uit de stijlperioden uit zijn collectie en exposeert het werken van bekende kunstenaars. Een glas-artistieke reis door de tijd wordt gepresenteerd, van kopieën uit de 19e eeuw met afbeeldingen uit de middeleeuwen en de moderne tijd, werken van historicisme, klassiek modernisme, de autonome en aan architectuur gerelateerde avant-garde tot hedendaagse tendensen.

Stele presentatie – 06 november 2022, om 11.30 uur: De Stele van Tolerantie

Ter gelegenheid van het jubileum wil de Stiftung in het dagelijks leven van mensen brengen, maar ook een sociaal verbindend teken met glaskunst plaatsen: in de buitenruimte van het museum wordt een stèle van de beroemde kunstenaar Karl Martin Hartmann geplaatst. De stèle behoort tot het project “Steles of Tolerance”, dat onder het beschermheerschap van het Europees Parlement staat.

Openingstijden: di t/m zo 11.00-17.00 uur