WinterMusik wekt diepe gevoelens

Concerten & Muziek

Het nieuwe jaar begint met geweldige concerten in het Kunstwerk in Mönchengladbach

 

"Het is de bijzondere sfeer die onze concerten in het Wickrather Kunstwerk zo uniek maakt", omschrijft Günter vom Dorp zijn voorpret op WinterMusik. Met zeven concerten kunnen fans na een lange coronapauze eindelijk een veeleisend programma vol hoogtepunten verwachten.

 

CHRIS - zingt en houdt van Duitse liedjesdichters.

Chris opent de concertreeks op zondag 23 januari. Van klassiekers als Rio Reiser, Udo Lindenberg of Herbert Grönemeyer, tot actuele lieddichters als b.v. Johannes Oerding of Bosse, tot de unieke Udo Jürgens. "Ik ben een droom aan het vervullen. Ik hou van deze liedjes en ik voel de behoefte om deze passie met mensen te delen", zegt hij zelf.

Graceland en de liedjes van Simon & Garfunkel

Graceland komt op woensdag 26 januari met band en strijkers naar WinterMusik en speelt de grote hits van hun rolmodellen in het artwork. Deze show is het beste wat fans in Duitslandkunnen verwachten. Een avond met Graceland is niet alleen iets voor nostalgici die graag hun oude platen of cd's van de plank halen. De tijdloos goede muziek van Simon & Garfunkel spreekt muziekliefhebbers van alle leeftijden aan.

Schmickler komt eraan – cabaret met duidelijke taal

Wilfried Schmickler is een van de grote politieke cabaretiers van dit land en na meer dan 40 jaar op het podium presenteert hij op donderdag 27 januari zijn nieuwe programma "Het houdt niet op".  Schmickler reist over de stadia van deze republiek, gewapend met de woorden van de waarheid, die hij genadeloos en vlijmscherp weet te leiden als een beul zijn bijl, en bereidt het publiek een briljante, soms adembenemende avond voor!

Joscho Stephan is wereldklasse op gitaar

JOSCHO STEPHAN is niet alleen geen onbekende in zijn geboortestad Mönchengladbach, maar ook wereldwijd. De uitzonderlijke gitarist haalt de fans in rijen van hun stoelen met moderne gypsy swing. Hij inspireert jong en oud concertpubliek. In de VS inspireert hij met concerten in Nashville, Chicago, San Francisco, Detroit of in de legendarische jazzclub Birdland en het Lincoln Center in New York."Swinging Strings" was de naam van een van zijn meest succesvolle cd-albums en dat is ook het muzikale motto voor zijn "thuiswedstrijd" op vrijdag 28 januari in het Kunstwerk.

MAFFAYpur –Het feestconcert komt met evergreens

Neem de beste nummers van Peter Maffay – een topband met de beste muzikanten van de republiek en een zanger als Wolfgang Terne – het resultaat is een opzwepende feestavond – 100%live". MAFFAYpur garandeert de fans een concertervaring met alle hits – om mee te zingen, te vieren en "Josie" – "It was summer" – IceAge" – "So bist Du" – "Tabaluga" – "Sun in the night" – "Over seven bridges" en vele andere Maffay-hits te beleven in een concert vol emoties en nostalgie. "Veel kippenvel zal gevoeld worden en fans moeten zaterdag 29 januari in de agenda aanvinken."MAFFAYpur komt voor het eerst naar Mönchengladbach – onze concerttip voor het nieuwe jaar.  

 

Wereldhits in orkestsound

Ter afsluiting staat de NIGHT IN WHITE SATIN traditioneel op het programma. Ze verenigt FUN & Friends al jaren met het Jeugdsymfonieorkest van de stad Mönchengladbach. Wereldhits en evergreens afgewisseld met klassieke werken en zeer jonge solisten. Ook op zaterdag 5 februari en zondag 6 februari zit de cultavond van Wintermuziek volemoties.

Alle informatie over WinterMusik en tickets vindje online op www.voilakonzerte.de