Ontwikkeling Corona (per 13 januari 2022)

Uitgelicht 2021

Vanaf donderdag 13 januari 2022 zijn er een aantal verscherpingen m.b.t. de coronamaatregelen in Duitsland, mede omdat daar - ondanks toename van het aantal besmettingen - onder meer winkels en restaurants open blijven.

DAGJE NAAR NRW (DUITSLAND)

Op locaties waar een test voor toegang nodig is (bij 3G en 2G), kan in plaats van een negatief testbewijs ter plekke op dat moment om een doen van een zelftest worden gevraagd.

Verder zijn er minder uitzonderingen waar geen maskerplicht geldt en is het dragen van een mondneusmasker* vaker noodzakelijk, bijvoorbeeld als met (buiten) in een rij moet wachten, (zolang daar de 3G of 2G regeling niet geldt).

* In Duitsland wordt veel gebruik gemaakt van een FFP-2 Mondneusmasker. Voor een overzicht van type mondmaskers zie: https://www.igj.nl/actueel/nieuws/2020/05/20/mondneusmaskers-of--kapjes-verschillende-soorten

Bij 3G krijgen mensen die gevaccineerd zijn, hersteld van corona of in de afgelopen 24-uur negatief getest zijn toegang tot een locatie (Gevaccineerd, Genezen, Getest). Bij 2G krijgen alleen mensen die gevaccineerd zijn of hersteld van corona toegang (Gevaccineerd en Genezen). Een herstelbewijs is op dit moment max. een half jaar geldig.

Bij bezoeken aan restaurants is een zgn. 2G+ bewijs nodig. Hierbij dienen mensen die immuun zijn voor het virus een negatief testbewijs te tonen. Dit geldt niet voor personen die een boosterprik hebben gekregen of afgelopen drie maanden van een corona-infectie zijn genezen. Bij sauna's gold 2G+ al.

VERBLIJF NRW INCL. OVERNACHTING(EN)

Nederlanders en Belgen vanaf 12 jaar die langer dan 24 uur in Duitsland verblijven dienen zich weer aan te melden via www.einreiseanmeldung.de en een bewijs van vaccinatie, genezing of test uploaden of op papier kunnen laten zien*. Wie dit niet doet moet 10 dagen in quarantaine.

Men moet altijd ook een officieel 2G of 3G bewijs bij zich te hebben (QR code in CoronaCheck App). Grensarbeiders of scholieren die niet ingeënt of genezen zijn, moeten zich tweemaal per week laten testen.

Voor de laatste ontwikkelingen zie:

https://www.land.nrw/media/25795

Klik hier voor het meest actuele algemene overzicht NRW.

Klik hier voor het meest actuele algemene overzicht NRW.