FARB Forum Altes Rathaus Borken

Tentoonstellingen & Musea
Foto: Stad Borken / B. Hesener

 

FARB Forum Altes Rathaus Borken

Gelegen in het historische stadhuis van Borken in het Westmünsterland, biedt het FARB als nieuw cultureel centrum en het museum van de stad ervaringen op diverse niveaus: als geschiedenislocatie, recreatiepunt en  evenementenlocatie.  

Een permanente collectie over de geschiedenis van de stad, wisselende tentoonstellingen en diverse culturele evenementen nodigen uit om te ontdekken en te ontmoeten.

In de moderne stadsgeschiedenis tentoonstelling maken drie modules het bezoek spannend: Het stadsmodel toont interactief en animeert de stedelijke ontwikkeling van het begin tot heden. In de Bibliotheek van de herinneringen sprekenmensen uit Borken zich persoonlijk uit. En in de "Speicher" worden objecten gepresenteerd waarvan de verhalen in de digitale museumgids te beleven zijn.

Voor de jongere bezoekers zijn hands-on stations en digitale aanbiedingen beschikbaar om uit te proberen en te ervaren aanwezig.  

In de hal van de monumentale Heilige Geestkerk, die behoort tot het gebouwenensemble van de FARB, kunnen bezoekers concerten, lezingen en lezingen in een bijzondere sfeer beleven.

De FARB – een plek voor kunst, cultuur, recreatie en saamhorigheid.

Foto Stadtmodell: Stadt Borken / B. Hesener; Foto FARB: Stadt Borken / D. Heumer